Kapital

Karriere ·  Jakt på kvinnelige CEO-er internasjonalt:

– Premie på kvinnelige sjefer

Gratulerer hverandre: Konsernsjefene Kjerstin Braathen (t.v.) i DNB og Hilde Merete Aasheim (t.h.) i Hydro ble begge utnevnt i fjor, mens Kristin Skogen Lund (i midten) tok over Schibsted i 2018. Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:23. januar 2020

I åtte av de 28 norske storselskapene som varslet om sjefsbytter i fjor, er den nye sjefen en kvinne. Internasjonalt får hodejegere nå ekstra betalt for å finne kvinnelige sjefer.

2019 var også et gjennombruddsår for kvinner helt i toppen av norsk næringsliv. Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB og hennes konsernsjef-kollega Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro gikk begge to, etter sine respektive utnevnelser i fjor, rett inn blant de aller mektigste i norsk næringsliv. Kapital vurderer Braathen å være næringslivets tredje mektigste, mens Aasheim er vurdert å være den fjortende mektigste.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn