Kapital

Karriere ·  Rekordmange sjefsbytter i 2019:

Mannefall på toppen

Bytter toppsjef: Software-selskapet Visma er et av svært mange store norske selskaper som varslet bytte av toppsjef i fjor. Merete Hverven etterfølger Øystein Moan. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix © Hegnar Media
Publisert:23. januar 2020

Hele 28 av landets 100 største selskaper varslet skifte av toppsjef i fjor. Så mange som 19 av disse har funnet etterfølgeren internt i egen organisasjon.

Om ikke lenge tar Merete Hverven (42) over som fersk konsernsjef i den norske software-kjempen Visma etter Øystein Moan (60), som har ledet konsernet i hele 22 år. Visma var et av rekordmange milliardkonserner i Norge som i fjor varslet at de vil bytte ut sin toppsjef. For hele 28 av Norges 100 største selskaper varslet om utskiftning av sin toppleder i 2019, mot til sammenligning 13 sjefsbytter blant de 100 største i 2018. Så mange som 19 av de nye topplederne er rekruttert internt, åtte er funnet utenfor virksomheten, mens det siste selskapet som i fjor varslet om sjefsbytte, Vygruppen, ikke har funnet en erstatter for konsernsjefen ennå.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn