Kapital

Karriere ·  Introduserer Executive Career Consulting i Norge:

Karrierehjelp for ledere i villrede og nød

Hjelpere ved veiskille: Erfaren kvartett etablerer tilbud om karrierehjelp for sjefer i villrede og fall. Bak fra venstre: Kjell Johnsen, Anne-Christine Markset, Christian Blaauw og Gry Gautneb (foran). Crossroads NTB scanpix
Publisert:19. november 2019

Anslagsvis 120–150 norske ledere på høyt nivå får sparken eller “fristilles“ hvert år. Rådgivningsselskapet Crossroads’ forretningsmodell er å yte bred bistand til disse – helseråd fra lege inkludert – samt å reorientere ledere som trenger en ny kurs for å sikre karrieren.

Selv om lønnen øker adskillig mer for ledere enn for andre ansatte, ifølge tall fra EY og SSB, er det lite som tyder på at det blir lettere å manøvrere i toppen av næringslivet. Målinger av lederprestasjoner skjer hyppigere, og fokuset på ledelsen som verdidriver og investeringsparameter skjerpes. Tror man ikke på ledelsen, uteblir investorene og kapitalen. Og særlig i eierstyrte selskaper kan utskiftninger i toppen skje fort. På 24 timer kan man gå fra å være en respektert money-maker til husfar, Markatraver, golfspiller og leksehjelper.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn