Kapital

Karriere ·  Norske styreledere får mye mindre betalt enn kolleger i utlandet:

– En hån mot kompetansen

På honorartoppen: DNOs styreleder Bijan Rahmani og Kristian Siem i Subsea 7 honoreres best på Oslo Børs. Gorm Kallestad
Publisert:19. november 2019

Styrelederne i selskapene på Oslo Børs lønnes langt dårligere enn sine kolleger i både Norden og i resten av Europa. Men økningen av honorarene de siste to årene ligger i hvert fall langt over den generelle lønnsutviklingen.

DNOs arbeidende styreleder og storaksjonær Bijan Rahmani har i mange år vært den best betalte styrelederen på Oslo Børs. I den styreperioden som ble avsluttet ved generalforsamlingen før sommeren fikk han et løft i det årlige honoraret fra 6,4 til 7,1 millioner kroner, og han ligger langt foran de nærmeste på listen. Aller nærmest finner vi Kristian Siem. Han har samme rolle som arbeidende styreleder og storaksjonær i Subsea 7 og fikk et honorar på 200.000 dollar, eller 1,84 millioner kroner, i forrige styreperiode.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn