Kapital

Karriere ·  Hvor bør man ta sin master i jus?

Tre universiteter, tre ulike veier

En av veiene: Ferske studenter på plass i Bergen. Der kan jusstudentene se frem til en strukturert skoledag med små grupper og mange eksamener, mens universitetene i Oslo og Tromsø har valgt andre filosofier for å forberede studentene på en fremtid som ferdige jurister. Foto: Emil Weatherhead Breistein/UIB Foto: Emil Weatherhead Breistein/UIB © Hegnar Media
Publisert:28. august 2019

Spiller det noen rolle hvor jus-studentene starter sitt masterstudium? Det skal man ikke se bort fra. De tre norske universitetene har nemlig valgt ulike filosofier i hvordan de utdanner våre fremtidige jurister.

De skiller seg faktisk overraskende mye fra hverandre, sier advokat og Managing Partner, Thomas K. Svensen, i Advokatfirmaet BAHR. – Ofte ser man at studier på ulike steder blir likere og likere, men for jusutdannelsen har universitetene Oslo, Bergen og Tromsø valgt forskjellige retninger. Dette er de tre stedene i Norge der man kan ta det femårige masterstudiet i jus – eller rettsvitenskap som er det formelt korrekte begrepet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn