Kapital

Har du jobbet i McKinsey er du nærmest sikret en karriere etterpå. Topplederne i både Orkla, Statkraft og Innovasjon Norge er tidligere McKinsey-konsulenter, men nå hopper stadig flere konsulenter av for å bygge egne selskap fra bunnen av.

Annonse

– Jeg har aldri tapt penger på å investere i tidligere McKinsey-konsulenter. Av de seksti tidligfaseselskapene jeg har investert i, er det tolv selskaper hvor det er en McKinsey-alumn som er grunnlegger. De tolv selskapene går veldig bra – jeg tror faktisk det er en god investeringsstrategi, sier Trond Riiber Knudsen, tidligere partner i McKinsey, og nå en sentral spiller i gründerbølgen av tidligere konsulenter. Sommeren 2015 sluttet han i McKinsey for å starte sitt eget investeringsselskap. Riiber Knudsen driver nå TRK Group som investerer i, og rådgir, en rekke oppstartsselskaper drevet av tidligere medarbeidere.

 

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn