Kapital

Karriere ·  Lederlønnene på Oslo Børs kraftig opp i fjor:

Finansdirektør-fest

CFO-fest: Finansdirektørene i de børsnoterte selskapene, her representert ved Kjerstin Braathen i DNB, økte lønningene mest i fjor. Braathen, nå straks ny konsernsjef i banken, fikk økt sin totale avlønning med 14 prosent i 2018 til 6,4 millioner kroner. Terje Bendiksby NTB scanpix
Publisert:6. september 2019

Lønningene i de 49 største børsnoterte norske selskapene økte også i fjor langt mer enn for folk flest. Aller størst grunn til å juble hadde finansdirektørene i disse selskapene, hvor medianavlønningen økte med 16 prosent i fjor, viser tall fra EY. Pensjonskongen over alle på Oslo Børs heter Eldar Sætre.

“Våre analyser viser at alle grupper i konsernledelsene fikk en økning i total kompensasjon i 2018 sammenlignet med 2017, målt ved medianavlønning. Den største økningen finner vi blant finansdirektørene (CFOer), med en medianøkning på 16 prosent i deres samlede kompensasjon, sier forteller partner og advokat Trond Olsen i EY, som forklarer økningen slik:


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn