Kapital

Karriere ·  Eksperter med råd til unge i arbeidsmarkedet:

Må kunne mer enn ett fag

Tverrfaglighet: Ekspertenes klare på at kandidater med kombinerte utdannelser og dobbeltkompetanse er de som vil bli etterspurt i fremtiden. Foto: Elin Iversen/NTNU Foto: Elin Iversen/NTNU © Hegnar Media
Publisert:3. juli 2019

Den digitale utviklingen bidrar til at man aldri blir ferdig utlært, sier ekspertene. De råder derfor unge til å få kompetanse innenfor mer enn ett fagområde. Slik blir man mer tilpasningsdyktig i fremtiden.

Før fikk man gjerne råd om å spesialisere seg og bli ekspert på ett fagfelt. Nå ser det ut til at denne utdannelsestrenden har snudd. Nye utdannelsesløp som kombinerer tradisjonelle fag med ny teknologi og nye trender, dukker stadig opp. Denne måneden annonserte blant annet Høgskolen i Innlandet et helt nytt studietilbud med treårig bachelorutdannelse i bærekraftsøkonomi på Høgskolesenteret i Kongsvinger. De første studentene har, etter planen, oppstart allerede neste høst. Ifølge NHOs avdelingsdirektør for kompetanse og innovasjon, Rune Foshaug, er utdannelsesløp som dette svært attraktivt for bedriftene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn