Kapital

Karriere ·  Solskjær må rydde i kulturfløyer og hierarkier:

Jobben er mye mer enn fotball

Tatt opp arven: Ole 29Gunnar Solskjær har trykket på alle de riktige knappene etter at han overtok som ny United-trener – selv vaskehjelpen kjenner igjen måten han jobber på. Jon Super AP
Publisert:22. januar 2019

Manager, coach eller trener – lederen av et fotballag er ikke lenger en innpisker som løper og henter alle ballene på treningen. Ole Gunnar Solskjær må håndtere overblikk og lederskap, autoritet og hierarkier i sin nye rolle i fotballens heksegryte.

For svært mange fans har den hittil suksessfulle Manchester United-manageren verdens viktigste, men også den tøffeste og vanskeligste jobben. Klubben har for eksempel over 70 millioner globale Facebook-fans, ingen annen engelsk klubb kommer i nærheten av det tallet – selv om resultatene ute på banen de siste årene ikke har vært i nærheten av forventningene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn