Kapital

Karriere ·  Forhandlingsteknikk del VII – enkeltspørsmål i forhandlingenes løp:

Behold valgmuligheter

Lav temperatur: Vi har tidligere snakket om at man skal være forsiktig med å være for morsom. Vel så viktig er det å holde temperaturen nede. Men husk at sinne iblant kan være nødvendig for at motparten skal forstå at “nok er nok”. Illustrasjonsfoto: Pemaphoto / Shutterstock / NTB scanpix Illustrasjonsfoto: Pemaphoto / Shutterstock / NTB scanpix © Hegnar Media
Publisert:11. februar 2019

Det er viktig at man i forhandlingene ikke “maler” seg selv eller motparten inn i et hjørne hvor man begrenser valgmulighetene på et for tidlig tidspunkt, skriver Ole Lund i syvende del av serien om forhandlingsteknikk.

Vi har i de tidligere seks artikler gått igjennom forberedelse til forhandlinger og de forskjellige faser i forhandlingsprosessen, åpningsfasen, mellomfasen og sluttfasen. Disse artikler har trukket opp hovedspørsmålene og hovedopplegget for gjennomføring av en forhandlingsprosess. I forhandlingenes løp dukker det imidlertid opp en rekke mer enkeltstående problemer/utfordringer som krever stor omtanke. Det kan være detaljspørsmål, men også spørsmål som vil og kan ha stor betydning for gjennomføringen av forhandlingene. I denne og den neste artikkel vil jeg gå igjennom en del av de enkeltspørsmål som kan oppstå og hvordan man som forhandler bør opptre i konkrete situasjoner. Hva man skal ta hensyn til, hva man bør gjøre og hva man ikke bør gjøre.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn