Kapital

Karriere ·  Disse målene har sjefene for 2019:

Toppenes nyttårsforsetter

Meek, Tore NTB scanpix
Publisert:3. januar 2019

Konsernsjef Kristin Skogen Lund satser på innovasjon, DEA-topp Maria Moræus Hanssen skal prioritere hardere, og Swedbank-topp Tone Lunde Bakker skal bli bedre til å lytte.

Nyttårsaften er dagen da mange setter seg mål for det kommende året. Kapital har spurt en rekke topper i ulike bransjer om hva deres nyttårsforsett for 2019 er. Det er kanskje ikke så overraskende at den profilerte advokaten John Christian Eldens mål, både privat og på jobb, er å jobbe mindre. Han jobber opp mot 100 timer i uken, ifølge VG. Men for advokatfirmaet hans, Elden, som i dag er et av landets største selskaper innen prosedyre- og strafferett med kontorer i fem byer og 84 ansatte, er målet det motsatte: jobbe mer. For noen er også årets siste måned såpass travel at nyttårsforsettene må vente. Det er tilfelle for meglersjef Ottar Ertzeid i DNB markets.

Annonse
Les også

Prognosene for det nye året:

Slik blir norsk økonomi i 2019

– Så langt har jeg ikke kommet ennå. Det skjer så mye før jul at det nesten går døgnet rundt nå. Det tar vel to uker før jeg rekker å tenke på det, sier han.

ABG Sundal Collier
OSLO 20180228.ABG Sundal Collier.Knut Brundtland og Jan Petter Collier.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
– Det viktigste blir å fortsette å omstille seg i et marked med stadig nye rammebetingelser Knut Brundtland

ABG Sundal Collier

Nylig stakk ABG Sundal Collier av med førsteplassen i Prosperas-prestisjekåring over landets beste meglerhus. Men toppsjefen, Knut Brundtland, ligger ikke på latsiden av den grunn.

– Hva er ditt jobbrelaterte nyttårsforsett?

– Å gjennomføre min overgang fra konsernsjef til arbeidende styreformann som planlagt og med best mulig resultat for bedriften, ved å frigjøre tid til mer strategisk arbeid og kundearbeid, forteller Brundtland.

Når han nå får frigjort mer tid er hans private nyttårsforsett å trene, lese og følge opp ikke-kommersielle engasjementer, samt dyrke sin kunstinteresse.

– Hva er ABG Sundal Colliers nyttårsforsett?

– Det viktigste blir å fortsette og omstille seg med lønnsomhet i et marked med stadig nye rammebetingelser og forutsetninger, og det er vi godt skrudd sammen for å klare på beste måte, avslutter Brundtland.

Kristin Skogen Lund
Oslo 20180918.Kristin Skogen Lund slutter som toppsjef i NHO for en ny jobb som konsernsjef i Schibsted.Foto: Tore Meek / NTB scanpix
– Vi skal kunne se tilbake på 2019 som et år med god drift,  innovasjon og inspirerte medarbeidere. Kristin Skogen Lund

Schibsted

I desember tiltrådte Kristin Skogen Lund som ny konsernsjef i Schibsted, som nå er delt i to. Den tidligere NHO-sjefen skal lede den nordiske biten, som blant annet består av avisene VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Aftonbladet og Svenska Dagbladet, samt annonsetjenestene Finn.no, Blocket.se og Tori.fi, ifølge Aftenposten.

– Hva er ditt jobbrelaterte nyttårsforsett?

– At vi skal kunne se tilbake på 2019 som et år med god drift, masse innovasjon og inspirerte medarbeidere, forteller Skogen Lund.

Hennes private er å være mer utendørs.

– Hva blir det viktigste for Schibsted i det kommende året?

– At vi skaper verdier, balanserer tradisjoner med nyskapning, og på en god måte forvalter vår samfunnsrolle som mediehus og teknologikonsern, svarer hun.

– Fortsette å gjøre mitt beste for å være en engasjert, kundefokusert og inspirerende leder. Tone Lunde Bakker

Swedbank

Tone Lunde Bakker leder den norske grenen av forretningsbanken Swedbank, som er et av de største bankkonsernene i Norden.

– Fortsette å gjøre mitt beste for å være en engasjert, kundefokusert og inspirerende leder, samtidig som jeg jobber med å utvikle mine lederegenskaper med blant annet å bli en bedre lytter. Bærekraft med hensyn til både vår egen forretning og kunders vil også stå høyt i fokus, sier Swedbank-toppen.

– Har du et privat også?

– Ikke stoppe med trening. Sørge for nok tid med familie og venner, som er det viktigste vi har i livet. Være mer ute, gå langrenn om vinteren og fjellturer om sommeren, lyder Bakkers private mål for kommende år.

– Hva er Swedbanks nyttårsforsett?

– Fortsette den gode utviklingen i kundetilfredshet gjennom å utvikle oss sammen med nye og eksisterende kunder, og hjelpe dem med å nå sine mål. Styrke Swedbanks posisjon innen Investment Banking gjennom partnerskap med Kepler Cheuvreux, samt beholde vår gode posisjon innen Invest­ment Grade-obligasjoner og fortsette rådgivning innen grønn finansiering for å styrke vår ledende posisjon på området, fortsetter hun.

– Jeg har en ambisjon om å være enda tettere på de ansatte. Tonje Sandberg

Accenture

Tonje Sandberg er den første kvinnelige toppsjefen i konsulentkjempen Accenture, der hun har tilbragt store deler av sitt yrkesaktive liv. Selskapet omsatte for over to milliarder kroner i fjor.

– Hva er ditt jobbrelaterte nyttårsforsett?

– Jeg har en ambisjon om å være enda tett­ere på de ansatte. Bli enda flinkere til å dra ut fra kontoret på Fornebu og besøke ansatte som jobber på prosjekter hos kundene våre. I tillegg har jeg et ønske om å ta større del i debatten rundt kunstig intelligens og digitalisering av Norge.

– Jeg ønsker å trene mer sammen med mannen min. Har et mål om å få ham med på Zumba-time, men jeg innser at det kan bli vanskelig, røper hun.

– Hva er Accentures nyttårsforsett?

– Det aller viktigste er at vi fortsetter den lønnsomme veksten, og jeg har også et ønske om at vi blir litt flere ansatte enn de 1.100 vi er i Norge i dag. Det overordnede målet er å hjelpe kundene med digital transformasjon, innovasjon og kundeopplevelser, avslutter Sandberg.

 

POSTEN
Oslo 20170217.Konsernsjef Tone Wille i Posten Norge legger fram tallene for 2016 fredag morgen i OsloFoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
​ – Vi skal fortsette å levere som avtalt og utvikle løsninger som er tilpasset kundenes behov. ​ Tone Wille

Posten

Tone Wille er konsernsjef i Posten Norge, som har en omsetning på 25 milliarder kroner og leder 18.000 ansatte.

– Hva er ditt jobbrelaterte nyttårsforsett? 

– Jeg har mer tro på kontinuerlig forbedring enn skippertak. Så jeg skal fortsette å gjøre mitt beste for å lede Posten i en utfordrende tid, svarer Wille.

– Hva med privat?

– Nei, jeg tror på kontinuerlig forbedring også her, fortsetter Posten-sjefen.

– Hva er det viktigste for Posten i det kommende året?

– Vi skal fortsette å levere som avtalt og utvikle løsninger som er tilpasset kundenes behov. Vi er blant annet en av Nordens viktigste aktører innen netthandel. Der kommer det til å skje mye i 2019, avslutter Wille.

Berit Svendsen på DNB-konferanse
OSLO 20180927.Tidligere Telenor-sjef Berit Svendsen på DNB-konferanse der hun snakket om teknologi.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
– Vi skal utarbeide en god og ambisiøs plan for internasjonalisering av Vipps. Berit Svendsen

Vipps

Det tok ikke lang tid før den tidligere Telenor-toppen Berit Svendsen, som måtte gå etter maktkamp i telegiganten, fikk seg ny toppjobb. I september ble det kjent at en av Norges mest kjente teknologiledere nå skulle lede Vipps’ utenlandssatsning.

– Mitt jobbrelaterte nyttårsforsett er at vi skal ha utarbeidet en god og ambisiøs plan for internasjonalisering av Vipps og ha landet noen internasjonale kontrakter, slik at vi kan starte den internasjonale reisen for Vipps i 2019, forteller Svendsen.

Hennes private nyttårsforsett er å ha mange hyggelige og morsomme sammenkomster med familie og venner samt reiser. Og ikke minst mye latter og glede i 2019.

– Nyttårsforsettet mitt for Vipps er at vi skal videreutvikle posisjonen som Norges mest kjente merkevare, og bli tilgjengelig i enda flere betalingssituasjoner, fortsetter Svendsen.

Barne- og likestillingsdepartementet og næringsdepartementet arrangerer topplederkonferanse.
Oslo 20180627.Maria Moræus Hanssen er toppsjef i oljeselskapet DEA i Hamburg, hun er påtopplederkonferansen.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
– Prioritere min egen agenda hardere slik at jeg får mer til som leder og coache medarbeiderne. Maria Moræus Hanssen

DEA

Administrerende direktør Maria Moræus Hanssen i det internasjonale olje- og gasselskapet DEA står overfor et spennende år. Tidligere i år ble det kjent at DEA, som er heleid av oligarken Mikhail Fridmans selskap LetterOne, går sammen med den tyske konkurrenten Wintershall for å opprette et nytt olje- og gasselskap i Europa. Fusjonen vil bli gjennomført i første halvdel av 2019, og det nye selskapet skal etter planen også børsnoteres.

– Hva er ditt jobbrelaterte nyttårsforsett?

– Å prioritere min egen agenda hardere slik at jeg får mer til som leder og coache medarbeiderne mine – og mer tid til refleksjon, sier Moræus Hanssen.

Hennes private nyttårsforsett er å lese flere bøker.

– Men i år er det også å ikke reise på fritiden og privat. Jeg reiser så mye med jobben at jeg bør unngå å reise når jeg har ferie, fortsetter DEA-toppen.

– Hva er DEA Groups mål for det kommende året?

– Målet blir å drive operasjonene trygt og sikkert, samtidig som vi gjennomfører fusjonen med Wintershall. 2019 blir et veldig spennende år for både DEA og Wintershall, avslutter Moræus Hanssen.

– Gå foran som en endringsagent. Leif Arne Jensen

PwC Norge

I juli tiltrådte Leif Arne Jensen som ny administrerende direktør for PwC Norge. Her jobber til sammen 1.800 ansatte fordelt på 27 kontorer rundt om i landet.

– Hva er ditt jobbrelaterte nyttårsforsett?

– Gå foran som en endringsagent. Det vil si at jeg må gå foran og vise i praksis den endringen i verdifokus vi mener er nødvendig for å bli det ledende revisjons- og rådgivningsselskapet og den mest attraktive utviklingsarenaen i Norge, sier Jensen.

Klok av skade har han normalt ikke noen private nyttårsforsetter. Men Jensen mener at det ikke skader å børste støv av en gammel slager, nemlig å trene mer systematisk.

– Hva er PwCs nyttårsforsett?

– I en verden i stor omstilling å bygge tillit i samfunnet og løse viktige problemer. For uansett hvilken bransje eller sektor kundene våre er i, så handler det om å omstille seg for en til tider usikker fremtid.

Oslo 20110606.Daglig leder i Deloitte, Aase Aamdal Lundgaard. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
– Jeg skal få ledere i Deloitte og alle andre virksomheter til å forstå den virkelige betydningen av ordet mangfold. Aase Aa. Lundgaard

Deloitte

Aase Aa. Lundgaard leder den norske delen av Deloitte, som er et av verdens største revisjons- og rådgivningsselskaper.

– Hva er ditt jobbrelaterte nyttårsforsett?

– Ved siden av å levere verdi til alle oppdragsgiverne jeg jobber med: Jeg skal få ledere i Deloitte og alle andre virksomheter til å forstå den virkelige betydningen av ordet mangfold, sier hun.

– Har du et privat også?

– Jeg er så heldig at jeg skal bli bestemor på nyåret, så mitt nyttårsforsett er veldig lett, bli en superbestemor – uten at jeg helt vet hva det kan innebære, fortsetter Deloitte-toppen.

– Hva er Deloittes nyttårsforsett?

– Det norske samfunnet står overfor store endringer og nye krav i årene som kommer. Vi i Deloitte ønsker å bli kjent som en drivkraft i dette arbeidet, og bruke vår kompetanse til å være en viktig bidragsyter i fornyelsen av bedrifter og offentlige virksomheter, avslutter Aa. Lundgaard.

 

 

 

 


Andre leser også: