KapitalReise

Lever vi i det landet i verden hvor vi har både flest og best muligheter for toppturer på ski?

Annonse

Sunnmørsalpene, Romsdalen, Lyngsalpene, Lofoten, Hemsedal og Hurrungane har alle toppturkvaliteter helt i verdenseliten – alle på sin måte. Isbreer, storhavet, trange dalfører, mektige tindepanoramaer som stiger opp fra dype fjorder, lange sesonger og nordlys.

Utsikten som blir stadig mer imponerende på vei opp, og følelsen av å kjøre lange, myke svinger ned til bølgebrus eller vintermørke fjorder kan ikke beskrives. Å overføre mektige tinder fra minner og synsinntrykk til tekst er ikke enkelt, skriver Stein P. Aasheim i nyutgivelsen av Zapffes Barske glæder. Du må ut og prøve det selv.

Les også

Vær beredt

Er det første gangen du begir deg ut på tur med ski på beina og fjelltoppene som mål, anbefales det alltid å ta et skredkurs på forhånd. Du må vite hvordan du vurderer skredfare og lære deg hvordan det er fornuftig å agere om du kommer ut for skred. Uavhengig av erfaring skal du alltid ha med søkestang, spade, sender/mottager, kart og kompass. Er det lenge mellom hver gang du er på tur, er det ikke dumt å lese Den lille skredboka i forkant av hver sesong.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn