KapitalReise

KapitalReise ·  Konstrastfylte storbyopplevelser:

Fem høydepunkter i Johannesburg

Foto: South African Tourism Foto: South African Tourism © Hegnar Media
Publisert:17. juni 2019

Joburg, eller Jozi, som de lokale kaller byen sin, er mer enn bare et stoppested på veien til Sør-Afrikas nasjonalparker og kystbyer. Sjekk inn på landets mest ærverdige hotell, og la deg fascinere av Sør-Afrikas dramatiske historie og storbyens nye, hippe nabolag.

På begynnelsen av nittitallet, rundt apartheidregimets fall, holdt Johannesburg (lokalt kalt “Jozi”) på å drukne i kriminalitet. Dette fordi mange velstående flyttet ut fra sentrum og inn i “hvite” forsteder utenfor Johannesburg, og dermed lot forlatte bygninger overtas av kriminelle og andre lykkejegere.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn