KapitalReise

KapitalReise ·  Limoux:

Boblenes fødested

Historisk: Det produseres fremdeles vin i Saint Hilaire-klosteret. Foto: Danita Delmont / Shutterstock / NTB scanpix
Publisert:25. juni 2019

Den første vinen med bobler ble dannet i 1531, i en liten by sørvest i Frankrike, 45 mil fra Rivieraen. I dag er Limoux preget av små vinprodusenter fordelt på rundt 8.000 hektar med idylliske vinmarker.

Alt har sin opprinnelse, det gjelder også den musserende vinen. I 1693 ble champagnemetoden brukt for første gang i Champagne av benediktermunken Dom Pérignon i Hautvillers-klosteret i Épernay. Opprinnelsen til boblene kom derimot 162 år tidligere, i den lille byen Limoux. Det var benediktermunkene på Saint Hilaire-klosteret i Limoux som lagde de aller første boblene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn