KapitalReise

Alle har hørt om Turistforeningens hytter til fjells, men ikke alle er klar over at det også er flust med muligheter til sjøs.

– Kystled er en fantastisk mulighet som altfor få vet om, sier leder og fagsjef for friluftsliv i Den Norske Turistforening, Anne-Mari Planke.

Annonse

Kort forklart er fenomenet Kystled et landsdekkende nettverk av hytter, turstier samt ro- og padleruter langs store deler av norskekysten. De over 100 kulturhistoriske bygningene består av fyr, naust eller tradisjonelle hus og hytter langs kysten. Konseptet passer perfekt til både turister og turfolk som ønsker friluftslivsaktiviteter og opplevelser ved sjøen. Standarden er varierende. Alt fra enkel overnatting til mer moderne hytter med innlagt strøm og vann. Noen rommer kun ett soverom, mens andre kan ha hele skoleklasser på besøk. De fleste kystledhyttene har egen båt som kan brukes når turister leier hytta.

Les også

Ekspertenes aksjeråd:

Her er Norges beste aksjeråd

Bare i fjor var det rundt 50.000 på overnattingsbesøk i Kystleden, mot ca. 46.000 året før. Kystledarbeidet er et samarbeid mellom Forbundet Kysten, Den Norske Turistforening, Norsk Fyrhistorisk Forening og Friluftsrådenes Landsforbund.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn