KapitalReise

– Byens motto er “Urbs in Horto” som betyr en “by i en hage”.

– Byens motto er “Urbs in Horto” som betyr en “by i en hage”. Det er en amerikansk storby til å leve i, med en sterk kulturscene, bergtagende arkitektur og ikke minst store grønne områder.

Annonse

En kollega beskrev byen som litt som New York, bare mer nedpå. Det synes jeg var treffende, forteller Lein-Mathisen. Ingeniøren har jobbet i mange bransjer og land og kom til Norge først i 2011. Hennes amerikanske røtter preger henne fortsatt gjennom høye ambisjoner og troen på at hardt arbeid, vilje og energi kan føre en så langt en selv vil.

– I USA er alle mål hårete. Da jeg kom til Norge, møtte jeg et helt annet arbeidsliv, med fokus på at livets mange gode sider skal virke sammen og forsterke hverandre. Jeg møtte også min mann, og vi fikk vårt første barn. Norge vant på så mange måter hjertet mitt, og min fremtid ble norsk, har Microsoft-sjefen sagt til Kapital ved en tidligere anledning.

Nå deler hun gjerne sine beste reisetips til Chicago, den tredje største byen i USA, med nesten tre millioner innbyggere. Om man inkluderer forsteder, er befolkningstallet så høyt som ni til elleve millioner. Og den aller mest kjente innbyggeren gjennom historien er trolig storgangsteren fra forbudstiden – Al Capone.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn