KapitalReise

Siden 1200-tallet har Sveriges hovedstad, Stockholm, vært landets politiske og økonomiske sentrum. Like lang historie har arkitekturen i byen, kjent for sin vakre beliggenhet. Det er nettopp bygningene som investor og styregrossist Ragn-hild Wiborg trekker frem som det helt spesielle med Stockholm.

Annonse

– Stockholm har så mye bra å by på. Den vakre arkitekturen fra alle mulige tidsepoker gjør byen helt spesiell for meg, sier hun.

Wiborg vil ikke trekke frem ett spesielt bygg, for hun mener det er komposisjonen av de ulike tids-epokene som gjør byen interessant og spennende.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Godt kjent: Investor Ragnhild Wiborg er født og oppvokst i Stockholm.</text></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Godt kjent: Investor Ragnhild Wiborg er født og oppvokst i Stockholm.

– I tillegg har du vannet, de vakre kanalene, kaiene, båttrafikken, broene og ikke minst alle øyene. Navnet Stockholm kommer av at man i gamle dager bygde forsvar av trestokker på hver side av byen ved overgangen mellom Mälaren og Saltsjön, for å for-svare byen mot russerne, forteller hun.

Bo

– Jeg var nylig på omvisning av det helt nye hotellet, Bank Hotel . Det er utrolig lekkert. Et annet trivelig, og mindre hotell er Diplomat . Vil du bo grand, så kan du bo på Grand Hôtel . Et billigere alternativ, men som også er sentralt og praktisk, er Mornington Hotel . Selv foretrekker Wiborg de mindre hotellene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn