KapitalReise

“Life is a highway, I wanna ride it all night long!”

Hitsangen til tegnefilmen Cars treffer perfekt når man kommer kjørende inn til Californias største by, Los Angeles. For det er bare å avklare én ting med en gang: Er du ikke glad i motorveier, leiebil og google maps bør du stryke Los Angeles fra bucketlisten.

Annonse

Dette er ikke byen der du parkerer bilen og begynner å traske rundt uten mål og mening. Amerikas nest største by har ingen tydelig bykjerne, infrastrukturen er dårlig utbygd og man må bevege seg over store avstander på trafikkerte motorveier for å få med seg byens mest populære attraksjoner.

Les også

“Reisebrev fra Uncle Sam”

Din guide til årets USA-tur

Men har du en god kartleser i bilen, GPS eller Google maps på telefonen er byen forbausende lett å navigere i. Og belønningen for mobiliteten er stor. For få byer i USA har så mye å by på som LA.

Her kan du ta en sykkeltur langs Stillehavskysten, spasere langs de utrolige kanalene i Venice Beach, gå i “Pretty Woman’s” fotspor ned handlegaten Rodeo Drive eller se kulissene i Universal Studios hvor noen av verdens mest kjente filmer er spilt inn.

Nærmere 50 millioner mennesker tar turen til englenes by hvert eneste år.  Avstanden fra livsfarlige fattige kvartaler med kriminelle gjenger til overdådige luksusområder er kort, akkurat som i den amerikanske drømmen. Men plukker du det beste fra menyen, er dette byen du virkelig lengter tilbake til når høst- og vintermørket treffer deg her hjemme.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn