KapitalReise

Få av klodens reisemål kan vise til slikt mangfold; fra rødgule sandsteinskløfter, sylkvasse kalksteinlandskap og brunsvidde ørkener til tett regnskog, jomfruelig jungel, grønne risterrasser, frodige mangrovesumper og fargerike korallrev som beskytter laguner og tre tusen kilometer med sandstrender. Et eksotisk plante- og dyreliv – hvor et utall bare finnes på Madagaskar – er en fin bonus.

Denne øya sa farvel til Afrikas fastland for 88 millioner år siden. Landet er en naturens skattkiste – tusen orkidéarter, eldgammel urskog, fruktbare vanilje-, kakao- og kaffeplantasjer, havstrekninger stappfulle av fisk og skalldyr.

Annonse

Under et besøk på øya er forskjellen mellom rik og fattig umulig å ignorere. Heldigvis har en effektiv form for økoturisme begynt å spre seg, hvor vi som besøkende bidrar til å åpne for bedre levevilkår for stadig flere av dem man møter i den tidligere franske kolonien.

Madagaskars unike natur

• Nærmere tre tusen kilometer med stort sett
uberørte strender og laguner.

• En til dels uberørt undervannsflora og -fauna.

• Lemurer, som bare finnes på denne øya,
og en assortert meny av sjeldne dyrearter.

• Skilpaddesafarier og dramatisk hvalsightseeiing på nært hold.

• Velholdte, iblant luksuriøse, boutique-hoteller
hvor deler av inntektene går til bevaring av øyas kultur og natur.

Øya, med sine nesten seks hundre tusen kvadratkilometer (omtrent samme flateinnhold som Frankrike og Benelux), sliter med et dårlig utviklet veinett og transportsystem, og krever derfor en viss planlegging før avreise. Men samtidig er den en veritabel forundringspakke av inntrykk, fra spennende jungelsafarier til tilbakelent luksus ved noen av verdens fineste, mest uberørte strender.

Du vasser ikke akkurat i turister her. Ifjor besøkte knapt fire hundre tusen mennesker kjempeøya sør for ekvator. Selv valgte vi den nordre delen som utgangspunkt, som takket være Nosy Be-arkipelet byr på en variert meny av strand, båt og dykkeopplevelser, kombinert med eksotiske besøk i flere av Madagaskars store nasjonalparker.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn