KapitalReise

KapitalReise ·  Costa Smeralda

Smaragdkysten

Blått idyll: Havet glitrer på smaragdkysten. Foto: NTB scanpix Pecold / Shutterstock 
Publisert:20. mars 2018

Italias mest eksklusive reisemål har kun det beste av det beste, til og med vannet er noe av det klareste Middelhavet har å oppdrive.

I de rikes lekegrind er kun det aller dyreste godt nok, og Sardinias smaragdkyst er det perfekte feriestedet for de som vil se og bli sett. Her finnes mange hoteller og restauranter i toppsjiktet, og alt er selvsagt av høyeste standard. Med finkornede, gylne sandstrender, krystallklart vann, golfklubber, og private fly- og helikoptertjenester har området blitt populært blant kjendiser, næringslivsledere og andre velstående. Silvio Berlusconi, prinsesse Caroline av Monaco og Elton John har alle tilbrakt ferier her. Det har gjort Costa Smeralda til et av de mest kostbare reisemålene i Europa. Utbyggingen av området startet tilbake i 1961, og ble finansiert av et konsortium av selskaper ledet av prins Karim Aga Khan. Spiaggia del Principe, en av strendene langs Costa Smeralda, er oppkalt etter han.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn