KapitalReise

KapitalReise ·  Valletta

Europeisk kultur­hovedstad

Foto: Dreamstime Foto: Dreamstime © Hegnar Media
Publisert:20. mars 2018

En pittoresk havneby på Unescos verdensarvliste omgitt av nydelig natur, forhistoriske ruiner, turkisfarget vann og et yrende uteliv.

Med en ideell posisjon sentralt i Middelhavet mellom Sicilia og den nordafrikanske kysten, er Maltas skjærgård gjennom tidene blitt formet av både Italia, Spania, Storbritannia og Nord-Afrika. Denne salige blandingen gir landet et rikt og gjestfritt landskap, og med Valletta som Europas kulturhovedstad i 2018, finnes det knapt et bedre tidspunkt å besøke denne naturlig vakre øynasjonen. Malta har en lang og rik historie, og verdens eldste bygninger finnes her. De megalittiske templene er en rekke forhistoriske templer på øya Gozo som dateres til rundt 3.600 år f.Kr. Templene, som i dag er på Unescos verdensarvliste, er åpen for turister. Malta holder også rekorden for den hardeste, vedvarende bombingen under 2. verdenskrig som varte i hele 154 dager. I nyere tid er den lille øynasjonen bedre kjent som et skatteparadis. Den politiske ledelsen på Malta ble også sterkt kritisert etter at antikorrupsjonsjournalisten Daphne Caruana Galizia ble drept av en bilbombe da hun jobbet med en undersøkende artikkel om korrupsjon og maktmisbruk blant landets elite.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn