KapitalReise

De beste strandbyene i California

California er for mange synonymt med sol og strandliv. For å gjøre opplevelsen komplett kan du kombinere sollivet med småbyliv. Her er Visitcalifornias ti beste anbefalinger:

Annonse

Santa Cruz

Her finner du Santa Cruz Beach Boardwalk med tivoli, lys og karuseller, og sentrum av byen med en mer avslappet stemning med lokale studenter, vintagebutikker og økologiske restauranter. Det var her surfing først ble introdusert i USA, og det beste stedet å surfe skal være Steamer Lane.

Santa Cruz, California. Foto: Dreamstime

Santa Barbara

Santa Barbara er blitt kalt Den amerikanske riviera, og ikke uten grunn. Det er hit filmstjernene reiser når de trenger en pause fra travle Los Angeles. Ellen, Oprah og Brad Pitt er blant kjendisene som har feriehus i området Montecito.

Monterey & Carmel

På denne halvøya kan du nyte havet fra tre sider, kombinert med gode restauranter, litt historie og kunst. Det anbefales å leie sykler og utforske kysten rundt, blant annet Pacific Grove og Asilomar State Beach. På sørsiden ligger Carmel-by-the-Sea, som de lokale bare kaller Carmel, som har mange koselige gallerier, gastropuber og små hoteller.

Santa Monica

Bare 24 kilometer vest for sentrum av Los Angeles finner du denne perfekte byen for en helg “på landet”. Santa Monica Pier byr på tivoli og aktiviteter for de som ønsker det. Også i denne småbyen anbefales det å leie sykler, slik at du kan teste Marvin Braude Coastal Bike Trail, hvor du kan sykle sørøver i 35 kilometer fra Santa Monica til Torrance.

Malibu

Som en av de mest kjente strandbyene i California, er Malibu nærmest som et ikon å regne. Langs disse milelange strendene kan du enkelt finne deg en favoritt som ikke er overbefolket, og det er kanskje grunnen til at dette er en favoritt blant både Hollywood-stjerner og idrettskjendiser. Surfrider Beach ved Malibu Pier anbefales for besøkende som vil surfe. Point Dume anbefales for hvalentusiater, mens kunstinteresserte bør ta en tur til enten The Getty Villa eller the Surf Museum.

Santa Barbara, California. Foto: Shutterstock

Venice Beach

Venice Beach, eller bare Venice for de som kjenner stedet, ble i sin tid bygget med inspirasjon fra Venezia, med små piazzas og kanaler. I dag er byen mest kjent for den ikoniske strandpromenaden hvor det sykles, løpes, sjongleres og trenes. Her kan du lett bare sette deg ned og se på livet som suser forbi på rulleskøyter eller skateboard.

Huntington Beach

Besøk International Surfing Museum og få et inntrykk av hvorfor denne småbyen kalles Surf City. Her har de ivrigste surfet siden tidlig på 1900-tallet, og på slutten av 1950-tallet ble USAs første Surfing Championship arrangert her.

La Jolla

La Jolla er egentlig en del av San Diego, men stedet som ligger 20 minutter sør for storbyen, føles som en egen småby i seg selv. Stemningen er sofistikert og koselig, med gåavstand mellom hoteller, butikker og kafeer.

Coronado

Et steinkast unna San Diego ligger Coronado med blant annet familievennlige Coronado Beach. Hovedattraksjonen på halvøya er Hotel Del Coronado, som ble bygget i 1888 og som nærmest minner om et Disney-slott med rødt tak. Her anbefales brunch på søndagene og et besøk i baren Babcock & Story.

Santa Catalina Island

Med hvite strender og palmesus ligger øya Santa Catalina like utenfor Huntington Beach. Med Catalina Express-fergen fra fastlandet er du fremme på en time, 15 minutter om du leier helikopter. Her finnes koselige hoteller, restauranter med fersk sjømat og aktiviteter for alle, uansett alder.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn