Kapital

Investor ·  Ligg unna utbombede småselskaper:

Store selskaper slår små på børsen

Big, bigger, biggest: Fravær av bred analysedekning, mer sparing i indeksfond og fjerning av megleridentitet stimulerer investorens interesse for de større selskapene på Oslo Børs, her representert ved DNB og konsernsjef Kjerstin Braathen. Ivan Kverme Ivan Kverme © Hegnar Media
Publisert:18. mai 2020

Børsen byr på mange fristelser, også selskaper med ikke all verden i markedsverdi. Men siden årsskiftet har de i snitt prestert langt dårligere enn hva hovedindeksen på Oslo Børs kan skilte med. Det er en trend vi tror fortsetter også i tiden som kommer.

Det kan kanskje være fristende å kjøpe seg inn i helt utbombede småselskaper på Oslo Børs som handles til kurser man knapt har sett maken til på mange år, men vi mener at man bør ligge unna. Oslo Børs Small Cap Indeks, som består av de ti prosent aksjene på Oslo Børs med lavest markedsverdi, har så langt i år falt med rundt 30 prosent. Det er klart svakere enn hovedindeksen, som i samme periode kan skilte med en nedtur på rundt 20 prosent.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn