Kapital

Investor ·  Eiendomsfokus:

Sprekk i feltet

© Hegnar Media
Publisert:15. mai 2020

Det er særlig to ting som vil prege eiendomsmarkedet fremover. Vi får en realøkonomisk kalddusj samtidig som vi får desperat jakt etter avkastning, noe som vil bidra til at ulike porteføljer vil prestere svært forskjellig.

For å ta det første først: Leiemarkedet og makro har alltid gått hånd i hånd, og det vil det gjøre denne gangen også. Hvor dyp og langvarig nedturen blir er det ingen som vet, men vi vet nok til at vi kan være relativt sikre på at leieprisvekst erstattes av leieprisfall. Leiemarkedet er naturligvis mest utsatt der ledigheten fra før er høyest, nybyggingen er størst og i områder med mange oljerelaterte leietagere.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn