Kapital

Investor ·  Investorene priser inn kraftig økonomisk oppgang:

Rekorddyre aksjer

Skummelt indeksnivå? Flere advarer mot at både estimatene og aksjekursene kan ha kommet for mye opp.  Finansavisen Finansavisen
Publisert:27. mai 2020

Forholdet mellom pris og forventet inntjening på Oslo Børs er på sitt høyeste siden dotcom-boblen. Mange forventer at både norsk og global økonomi vil være tilbake for fullt om få måneder. Men flere strateger ser nå høy risiko for skuffelser og en ny børskorreksjon.

Ved Kapitals forrige gjennomgang av prognoser for Oslo Børs i oktober var snittforventningen blant analytikerne en vekst i resultat pr. aksje (EPS) på 26 prosent på Hovedindeksen i 2020, viste estimater samlet inn av FactSet. Mye har endret seg det siste halve året, for å si det forsiktig. Nå venter analytikerne et EPS-fall på 38 prosent i år. Ikke siden 2009 vil inntjeningen på Oslo Børs’ hovedindeks ha vært lavere enn det som forventes i år (vektet etter selskapenes størrelse i indeksen).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn