Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Nå kommer utbyttet mange har ventet på

© Hegnar Media
Publisert:15. mai 2020

BW Offshore, der vi har en kjøpsanbefaling med kursmål 65 kroner, annonserte tidligere i år at de ønsker å gjeninnføre utbyttebetalinger fra andre kvartal i år – omtrent fem år siden sist aksjonærene mottok noen sjekk fra selskapet.

I de siste årene har sterk kontantstrøm fra FPSO-kontraktene (flytende produksjonsskip) blitt brukt til å nedbetale gjeld, og etter flere vellykkede refinansieringsøvelser det siste året har selskapet en vesentlig styrket balanse med mesteparten av gjenværende gjeldsforfall i 2023–24. Det gjør at selskapet nå er i stand til å gi noe tilbake til aksjonærene, og forslaget som nå ligger på bordet er 25 millioner dollar i årlig utbytte, noe som tilsvarer rundt fem prosent utbytteyield. I en ny analyse av selskapet ser vi på hvorvidt dette utbyttet er bærekraftg, eller om man kan forvente nedrevidering og/eller utsettelse. Det er i hovedsak tre grunner til at vi mener utbyttet kommer til å bli innført slik som planlagt.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn