Kapital

Investor · 

Nye børsstup i vente?

Velkommen! Storebrand, under ledelse av toppsjef Odd Arild Grefstad, har siden årsskiftet falt kraftig på Oslo Børs. Derfor tar vi Storebrand-aksjen inn i Kapital-porteføljen. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:11. mai 2020

Et oljemarked så langt unna vater det er mulig å komme gir behov for å gjøre noen endringer i Kapital-porteføljen. Riggselskapet Borr Drilling ryker ut, mens Storebrand tas inn på et kursnivå langt under prisingen ved årsskiftet.

Siden børsraset i midten av mars har kapitalmarkedene, inkludert Oslo Børs, klart å hente seg noe inn igjen – blant annet etter støtte fra kinesiske makrotall. I mars falt Kinas eksport med 6,6 prosent målt mot samme periode i fjor, mens importen bare falt med 0,9 prosent. I sum var handelsstatistikken klart bedre enn hva makroanalytikerne hadde sett for seg. Når det er sagt, mer overordnet er det langt fra noen hyggelige makroscenarioer det internasjonale pengefondet (IMF) nå trekker opp. For 2020 forventer fondet et globalt BNP-fall på tre prosent, noe som er over seks prosentpoeng lavere enn lagt til grunn i januarprognosen, der det var ventet en global BNP-vekst på 3,3 prosent. For Norge forventer IMF et fall i BNP på hele 6,3 prosent, målt mot nivåene i 2019. Anslagene er mildt sagt dramatiske. Men nedturen er heldigvis av den mer kortsiktige art, om man tror på IMF, som spår at norsk BNP til neste år vil stige med nær tre prosent med en ledighetsrate på rundt syv prosent.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn