Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Marked og makro på kollisjonskurs

© Hegnar Media
Publisert:11. mai 2020

Makrobildet støtter ikke aksjemarkedets håp om en rask og fullstendig friskmelding av økonomien. På et eller annet tidspunkt i løpet av de kommende månedene vil dette gapet bli lukket, enten ved en rask og positiv endring i makrobildet eller gjennom en nedgang i inntektsestimater.

Globale aksjer har hentet inn nesten 50 prosent av nedgangen som ble utløst av coronavirusutbruddet. Hoveddriverne er en jevn trend med reduksjon i antall infeksjonstilfeller og tidlige tegn på gjenåpning av flere økonomier. 2020 er på mange måter et tapt år, og det som betyr noe for markedene, er hvordan verdens økonomier vil ta seg opp igjen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn