Kapital

Investor ·  På tide å kjøpe Lerøy Seafood etter siste kurskorreksjon?

Lerøy Seafood – opp eller ned?

Lerøy Vests matfiskanlegg ved Rongøy i Øygarden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:11. mai 2020

De siste årene har oppdrettssektoren på Oslo Børs i snitt gitt investorene jevnt over god valuta for pengene, men det ferske resultatvarslet fra det John Fredriksen-kontrollerte Mowi har bidratt til å sende majoriteten av oppdrettsaksjene klart ned i kurs. Mowi melder altså om et dårligere førstekvartalsresulatet enn hva markedet lå inne med av forventninger, drevet i første rekke av svakere oppnådde oppdrettspriser og høyere operasjonelle kostnader. Lerøy Seafood, som kommer med sine førstekvartalstall 14. mai, har siden årsskiftet ramlet vel ti prosent i kurs og prises nå til rundt 30 milliarder kroner på Oslo Børs. Selskapet har imidlertid bred støtte fra en positivt innstilt analytikerskare – selv om det ligger i kortene at sjømatselskapenes inntjeningsvisibilitet nå i andrekvartal kommer under press som følge av coronapandemiens herjinger. Lerøy Seafood handles, ifølge analytikerne, med en klar rabatt målt mot andre oppdrettsselskaper, delvis fortjent – og som et resulatat av at selskapet ikke leverte helt opp til forventningene i 2019. Men fremover bør denne rabatten skrumpes inn, mener tallknuserne, da Lerøy Seafood etter alle solemerker vil kunne vise til positive bunnlinjeeffekter av en alt i alt bedre operasjonell drift, samtidig som oppdrettsnæringen som sådan får støtte av utsikter til høyere produktpriser i 2021 i ly av en antatt lavere global tilbudsvekst. Dessuten ligger det fortsatt i kortene at oppdrettsselskapene, Lerøy Seafood inkludert, vil levere attraktive utbytter i tiden som kommer.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn