Kapital

Investor ·  Eiendomsfokus:

Kontorleier “på salg”?

© Hegnar Media
Publisert:30. april 2020

Covid-19 har skapt store endringer i økonomien på kort tid og samtidig endret de fleste arbeidsplasser i Norge. Mange er permitterte eller har mistet jobben. Kontorbedriftene har i stor grad holdt hjulene i gang ved å la ansatte jobbe hjemmefra, men det er ingen varig løsning. Kontorleieprisene i Oslo vil synke noe fremover, men fallet blir antagelig ikke like stort som mange kanskje tror.

Aktivitetsnivået beregnet ved BNP har falt med 15 prosent fra februar til april, og arbeidsledigheten (inkl. permitterte) har økt fra 2,3 til 10,4 prosent i samme periode. Spådommene for året 2020 er langt fra lystige. BNP er forventet å falle mellom 4 og 7 prosent, og arbeidsledigheten spås å kunne nå historiske 13 prosent.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn