Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Er tiden inne for å kjøpe aksjer?

© Hegnar Media
Publisert:11. mai 2020

Etter et av de verste kvartalene siden 1930-tallet har aprilmåned vært det motsatte. De toneangivende indeksene verden over er opp i området 10–15 prosent. Er tiden nå inne for å trykke på kjøpsknappen?

Etter det kraftige fallet i forrige måned har vi, med hjelp av sentralbankene, sett at aksjemarkedet har korrigert kraftig og raskt opp fra bunnivåene i slutten av mars. De mest skeptiske markedsaktørene omtaler dette som et “bear market rally” eller “dead cat bounce”. Disse aktørene har mange gode poenger, da de fleste makro- og selskapstall er av den heller dystre sorten. Jeg vil også anta at denne trenden vil vedvare langt ut i 2020, gitt krisen vi nå befinner oss i. Aksjemarkedet på sin side priser nå inn en V-formet opptur i økonomien. Ser man på myndighetenes villighet til å stimulere økonomien, med krisepakke etter krisepakke, er det lett å forstå markedets reaksjon.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn