Kapital

Investor ·  Shippingfokus:

Stålverket i Wuhan

© Hegnar Media
Publisert:14. april 2020

Coronaviruset har bydd på utfordringer for markedet for bulkskip. Nå venter rederne på at kinesiske myndigheter skal komme med en redningspakke for landets industri som skal øke aktiviteten både til lands og til havs, skriver Nicolai Hansteen i skipsmeglerfirmaet Lorentzen & Stemoco.

Millionbyen Wuhan ligger halvveis opp langs Yangtze-elven, i Hubei-provinsen. I november i fjor ble de første tilfellene påvist i Wuhan av det de fleste av oss nå kjenner som Covid-19. Så langt i år er hele provinsen stengt ned med effektivt portforbud. Det gjelder også for det store stålverket midt i byen som er en tradisjonell hjørnestensbedrift. Stålverket er blitt innfusjonert med blant andre Baosteel og heter nå Baowu, verdens største produsent av stål etter ArcelorMittal. For åtte år siden besøkte vi toppledelsen for stålverket i Wuhan, en tradisjonell industriby i sterk vekst.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn