Kapital

Investor ·  Intet nytt å melde fra børsfronten: Oljemørket rår – der investorene verner så godt de kan om egne skadeskutte posisjoner.

Ingen quick fix

Trigges av volatilitet: Nicolai Tangen blir nå ny toppsjef i NBIM. Den erfarne hedgefondforvalteren har vist å kunne dra hjem voldsomme gevinster selv når markedene holder pusten, som nå. Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme
Publisert:2. april 2020

Har Oslo Børs nådd bunnen? Litt mer fremoverlente markedskommentarer er kanskje å spore, selv om investorene pepres med stadig mer nedslående statistikker – som at det i Norge nå, ufattelig nok, er over tre hundre tusen registrerte ledige. Likevel – har børsen nådd bunnen? filosoferte nylig sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 Gruppen i en av sine daglige makrokommentarer. Der viste hun til at likviditetskrisen har ført til at mange investorer har måttet selge også svært trygge og solide aksjer. Men når sentralbanken i USA nå lover å gjøre alt den kan for å få likviditet ut i markedet, kombinert med at Kongressen har bidratt med en solid krisepakke, er håpet at man kan ha passert bunnen i aksjemarkedet. – Om vi har det er umulig å si, men for de som tåler risiko kan det være på tide å vurdere å kjøpe seg gradvis mer opp i aksjer, skrev hun.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn