Kapital

Børssjokkene står i kø på Oslo Børs, kanskje ikke rart all den tid man ser en oljepris som ikke har vært lavere på flere år. Og verre kan det bli, mener blant annet oljeanalytiker Trond Omdal i Pensum Asset Management. Han utelukker ikke oljepriser langt ned på 20-tallet.

Annonse

Operatørselskapene svarer med nådeløse kutt i sine investeringsbudsjetter, illustrert ved Equinors melding om en reduksjon av organiske investeringer i 2020 på rundt 20 prosent. Bankaksjer, med DNB i spissen, skånes heller ikke av det pågående globale virusutbruddet – og frykten for store utlånstap i ly av en bred konkursbølge og massearbeidsledighet sender også egenkapitalbevisene ned mot nye historiske bunner.

Samtidig kollapser kronekursen og setter importørenes marginer sjakk matt. Likevel, det er selskaper på Oslo Børs som kan skilte med forholdsvis coronarobuste forretningsmodeller, mener vi. Sammen med innspill fra noen av landets aller dyktigeste analytikere setter Kapital her opp en aksjeportefølje på fem aksjer som kan sikre deg en rolig og lønnsom sykdomsperiode om du nå likevel skulle være rammet av coronaviruset.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn