Kapital

Inside ·  Har to ganger på tre år fått avdekket “vesentlige svakheter”:

Ny revisorrefs til Equinor

Refset, igjen: Konsernsjef Eldar Sætre (midten), konserndirektør for finans Lars Christian Bacher (t.v.) og kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum (t.h.) får på ny kritikk fra Equinors eksterne revisor. Foto: Berit Roald
Publisert:15. mai 2020

For andre gang på tre år får Equinor refs av oljegigantens eksterne revisor for “vesentlige svakheter” i den finansielle internkontrollen. I revisjonsberetningen for 2017 var det KPMG som refset, i 2019 selskapets nye revisor EY.

“Konsernet konkluderte med at det forelå en vesentlig svakhet i internkontrollen knyttet til finansiell rapportering pr. 31. desember 2019”, heter det i revisjonsberetningen for 2019 i Equinors årsrapport. Den beretningen er signert Erik Mamelund, som kom inn som oljekjempens ansvarlige revisor i 2019, etter at EY  hadde vunnet et anbud over KPMG.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn