Kapital

Inside ·  Forsvarer gullinvestering i Cayman Islands-fond:

Fritt Ord har tjent 300 mill. på Tangen

Gullinvestering: Fritt Ord investerte alt i 2005 i Nicolai Tangens første hedgefond. Ifølge direktør Knut Olav Åmås er gevinsten hittil 312 millioner kroner. Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
Publisert:28. mai 2020

Fritt Ord forsvarer sin andel i de Cayman Islands-registrerte hedgefondene til Nicolai Tangen, kanskje stiftelsens beste investering noensinne. En rekke skatteparadis-kritikere har nytt godt av Fritt Ord-støtte delvis finansiert av nettopp denne superavkastningen.

Fritt Ord-stiftelsen er en av de største norske kundene til Nicolai Tangens hedgefond. Stiftelsen hadde ved utgangen av fjoråret verdier for til sammen en kvart milliard kroner plassert hos Tangen, fordelt på to fond som begge er hjemmehørende på Cayman Islands. Fritt Ord har vært investert hos Tangen helt siden han startet opp i 2005, og avkastningen har vært særdeles god. Samlet realisert og urealisert avkastning var pr. utgangen av 2019 på til sammen 312 millioner kroner. Det tilsvarer en årlig avkastning i de to fondene, forvaltet av Tangens AKO Capital, på henholdsvis 11,5 prosent og 13,7 prosent.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn