Kapital

Inside ·  Her er Nicolai Tangens norske hedgefond-kunder:

DNB Liv har tjent over milliarden på Tangen

244 % avkastning: Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB (øverst t.h.) og DNB Livs investeringsdirektør Truls C. Tollefsen kan si seg rimelig godt fornøyde med investeringen i Nicolai Tangens Cayman Islands registrerte hedgefond. Nina E. Rangøy NTB scanpix
Publisert:4. mai 2020

DNB Livsforsikring har vært investert i Nicolai Tangens Cayman Islands-registrerte hedgefond AKO Fund helt siden starten i 2005. DNB Liv har til nå en gevinst på 1,25 milliarder kroner, tilsvarende 244 prosent avkastning.

Kundene til Nicolai Tangens ulike hedgefond, som forvaltes av selskapet AKO Capital i London, er mest amerikanske universiteter, forskningsinstitusjoner og legater. Men Tangen har også en rekke norske kunder. Kapital har funnet et godt knippe av disse. Disse kundene er ikke akkurat veldig skjult for offentligheten, det holdt lenge med et Google-søk med ordene “AKO og årsrapport”.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn