KapitalVin

Druer · VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Publisert:11. mai 2018

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke. Denne røde druesorten stiller store krav til klima og jordsmonn – den trives best i kalkholdig jordsmonn. Den modnes tidlig og tåler således å dyrkes i kjøligere distrikt. Den har tynt skall og inneholder lite tannin og er svært følsom i forhold til omgivelsene. Den rike kompleksiteten vi finner i de beste Burgundervinene oppnås kun når druene er perfekt modnet. Overmodne druer kan miste sine delikate nyanser. Mange faktorer fra frost om våren til hagl og råte om høsten motarbeider Pinot Noir. Med dette uberegnelige grunnlaget kan Pinot Noir oppfattes som en vrien og vanskelig drue å ha som samarbeidspartner. Imidlertid, når den er i sitt aller beste humør og det meste stemmer kan den vise en uimotståelig sjarm og således by på en smakspalett få andre druer. Det er få druer som kan gi oss viner som på topp presenterer seg så forførende og sensuelt som Pinot Noir. Den benyttes først og fremst i produksjon av rødvin, men er også en av to røde druer representert som en viktig basis i fremstilling av champagne.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn