KapitalVin

Druer · VinBibel · Hvite druer

Viognier

Publisert:21. mars 2018

Viogniers opprinnelse er egentlig ukjent, men de fleste eksperter er enige om at det er en meget gammel drue med opprinnelse i Dalmatia.

Viogniers opprinnelse er egentlig ukjent, men de fleste eksperter er enige om at det er en meget gammel drue med opprinnelse i Dalmatia. Druen ble brakt til Rhône av romerne. Historien beretter at det var den romerske keiser Probus som brakte vinplantene med seg til regionen i år 281 e.Kr. Opprinnelsen til navnet Viognier skal være knyttet til den Franske byen Vienne som var en stor romersk utpost. Uansett hvor Viognier enn kommer fra har den sannsynligvis eksistert i Rhône-dalen i et par tusen år. Vurdert ut fra et kvantitetssynspunkt fortjener Viognier knapt å nevnes, men vi er heldige som fortsatt har Viognier i blant oss. Et par tiår tilbake i tid hadde få vininteresserte i det hele tatt kjennskap til den, og i enda mindre grad smakt vinen. Går vi så langt tilbake som 1965 var det kun den lille Rhône-appellasjonen Condrieu som faktisk var alene om å holde liv i den, og det på et så lite areal som 8 hektar.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn