KapitalVin

Druer · VinBibel · Hvite druer

Chardonnay

Publisert:21. mars 2018

Chardonnay regnes som den mest etterspurte hvitvinsdruen. Vindyrkere i alle verdens vinland roper simpelthen etter stiklinger og etterspørselen er stor.

Dersom vi skulle nevne den druen vi har hatt mest kontakt med gjennom årene, må det utvilsomt bli Chardonnay. Den dyrkes praktisk talt i alle verdens vinland og gir god vin overalt, og regnes av mange som det største druenavnet innenfor hvite viner. Egentlig er den en verdensstjerne. Men nå snakker vi ikke om hva vi drikker mest av for tiden. Vi kan nemlig ikke alltid bestemme oss for hva vi skal åpne, en flaske vin av Chardonnay-druen eller en flaske Riesling-vin. Tilbudene og mulighetene er utallige i dagens vinverden. Chardonnay-druen kombinerer mange gode kvaliteter. Vindyrkeren setter pris på dens egenskaper og elsker å dyrke den, og vi liker å drikke den.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn