KapitalVin

Druer · VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Publisert:21. mars 2018

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon. Cabernet Franc skyter knopp og modnes tidlig, og trives godt i kjølige klima som bringer frem dens deilige fruktighet og beherskede garvesyre. Cabernet Franc gir gode viner men sjelden på egen hånd. Den er en meget viktig blandingsdrue i Bordeaux, der den sammen med Merlot og Cabernet Sauvignon står for noen av verdens mest kjente og store viner. Mange av St. Emilions viner kan takke Cabernet Franc for sin karakter. Når den blandes med Merlot som i St. Emilion, fyller Merlotdruen ut Cabernet Francs lettere struktur. Verdt å nevne i så måte er St. Emilions kjente Château Cheval Blanc, der Cabernet Franc er representert med 60 %.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn