Kapitalt

Pensjon må bli enkelt og lett tilgjengelig

Illustrasjonsfoto: NTB/scanpix

Pensjon må bli enkelt og lett tilgjengelig for at folk flest skal interessere seg for den. Bruk lønnsseddelen og skattemeldingen – da tror vi at nordmenn vil våkne opp og ta gode pensjonsvalg, skriver daglig leder i Duvi Pensjon Asbjørn Erdal.

I likhetstenkende Norge er det enorme pensjonsforskjeller. Det er litt underlig, og skyldes trolig vårt fantastiske velferdssamfunn og at vi har høy tillit til at velferdsstaten tar vare på oss når vi blir pensjonister. Men vet du egentlig hva du kommer til å få i pensjon? Er svaret NEI, er du trolig som folk flest.

Daglig leder i Duvi Pensjon Asbjørn Erdal

Pensjon må på lønnslippen og skattemeldingen

Stopp fem på gaten og spør dem om de vet hvilken pensjonsordning de har. Spør om de vet hva saldoen på pensjonskontoene deres er. Eller spør om de vet hvor mye pensjon de har opparbeidet i Folketrygden. Du får trolig et måpende uttrykk tilbake. Det er helt greit at vi ikke følger opp disse tallene løpende, men én gang i året bør vi i det minste skaffe oss oversikt over disse verdiene.

Skal vi bli enda flinkere til å synliggjøre verdien av pensjon, bør arbeidsgivere føre pensjonssparingen som en egen post på lønnslippen. Den bør også føres opp på skattemeldingen, både med hensyn til hvor mye som er spart og verdiutviklingen på saldoen.

Vi bør også følge med på pensjonsrettighetene vi opparbeider i Folketrygden. En løsning er å få også disse verdiene inn på skattemeldingen.

Les også

Finn informasjonen selv

I dag er verdien av pensjonen en godt bevart hemmelighet. Det trenger det ikke å være. Du finner denne informasjonen på www.nav.no under posten Min pensjon eller på www.norskpensjon.no. Logg inn med BankID, det er veldig enkelt.

Pensjon med store forskjeller

Veien til en trygg alderdom er lønnet arbeid. I Folketrygden opparbeider du en pensjon på like over 18 prosent av lønnen din opp til cirka 690 000 kroner. Hvert eneste år. Det er fra første krone og likt for alle med pensjonsgivende inntekt.

Den store forskjellen finner du i privat sektor. Spør arbeidsgiveren din om du får pensjon fra første krone og hvilken sparesats du får.

Har du en årslønn på 500 000 kroner og laveste sparesats, vil det årlig bli spart inn like over 8 000 kroner på pensjonskontoen din. Blir det spart fra første lønnskrone med beste satser, havner årlig sparing på 35 000 kroner.

Tjener du derimot 900 000 kroner, blir forskjellene enda større. Mens dårligste sparesats gir en årlig pensjonssparing på like over 16 000 kroner, gir den beste oppunder 100 000 kroner i årlig pensjonssparing.

Over et langt arbeidsliv blir dette til enorme forskjeller, spesielt når du også tar hensyn til avkastningen denne sparingen kan få.

Pensjon må bli enkelt

Pensjon må bli så enkelt at folk flest forstår hva som er og blir verdien av den pensjonen de kommer til å få.

Det er mange tiltak som har ført til enklere pensjon. Det største er kanskje at pensjon ble lovpålagt for nesten alle. Men nettopp dette har også blitt en sovepute. Mange som får minimum sparesats, lever i den tro at de har en god pensjonsordning. De som ikke følger med, kommer til å få en brå oppvekking fra pensjonsdvalen. Vi tror at innskuddspensjon har gjort pensjon enklere. Nå kan vi se hvor mye som spares for oss og følge med på utviklingen. Vi tror også at de nye reglene for din egen pensjonskonto kommer til å gjøre pensjon enda enklere.

Pensjon – du må passe på

Nordmenn våkner som regel opp av pensjonsdvalen når de nærmer seg 60-årene eller enda senere, når pensjon skal utbetales. Da er det for sent å gjøre noe for å få mer pensjon. Noen vil oppdage at de har noen valgmuligheter i Folketrygden, med hensyn til når de kan ta ut pensjon og hvor mye. Et alternativ for noen kan være å arbeide noen år ekstra for å få mer pensjon.

Er du yngre, bør du sjekke pensjonsordningen din hos arbeidsgiver. Hvor mye som spares for deg og viktigst: hvor stor aksjeandel du har i sparingen din. Har du hatt flere jobber, har du trolig flere pensjonskapitalbevis. Sørg endelig for å samle dem hos én leverandør.